Crazy Cat Lady

Igår lördag var det tryouts för Track and Field, dvs. första officiella träningen (innan så var det bara försäsong). Jag var i skolan vid 8 och många nya kom också som inte har varit innan. Det var kul, eftersom såhär så ser jag att jo, under en månad så har jag kommit i bättre form. De delade upp tjejerna i två grupper och jag hamnade i den med dem som var bättre, vilket gjorde mig glad och lite nervös. Men jag gjorde ganska bra ifrån mig. Jag sprang 1½ km på 7,03 min, vilket är inte bästa tiden, men en minut bättre än vad jag trodde att jag skulle springa på. I och med att jag se att jag har blivit bättre så börjar jag gilla track mer.

Imorgon får jag reda på vad jag kommer att springa, men jag har en känsla av att det kommer att bli distans, eftersom jag inte kan sprinta så fort kort distans.

Trots att det är solsken året om här så finns det fortfarande kallare tider och i och med det så kommer den där tiden på året då man börjar känna att det blir ljusare, varmare och våren börjar komma och man är i allmänhet mycket gladare. Hemma får man den känslan runt slutet av april, början av maj, men i år så kommer den tiden redan nu! Jag har väldigt många humörsvängningar, men ofta så är jag bara så glad! Jag har också börjat få en bränna i och med fint solsken! Det enda som får mig på dåligt humör är då människor runt om kring mig är bara negativa, eller då jag inte gör någonting och känner mig så extremt rastlös!

Men tiderna som dessa börjar ta slut som tur! Det verkar som att de kvarblivna ynka fyra månaderna kommer att bli eventfulla månader! Till att börja med så kommer jag att besöka Kalifornien för första gången nästa månad! Jag kommer, med min fina EF grupp besöka Death Valley, vilket är nära gränsen mellan Nevada och Kalifornien! Trots att det förmodligen kommer se likadant ut som här och som jag har sätt i sju månader - tomhet - så kommer bara känslan att kunna vara i Kalifornien vara underbart!! För de som inte vet så är Kalifornien ett av mina drömplatser att besöka och jag skulle kunna tillbringa så mycket tid där, trots att jag inte ens har varit där än! Sen är det många tävlingar som kommer att äga rum minst en gång i veckan från och med nästnästa vecka, flera småresor, andra skolevent med kören till exempel, och sen hoppas jag att jag kommer ha tid att tillbringa några dagar på strippen som jag inte har gjort så mycket på ett tag!

Just nu är jag i den fasen att jag inte vill åka hem. Jag sitter ibland och föreställer mig hur det kommer vara då jag är hemma, hur det kommer att vara att inte bo i Las Vegas och ha detta fina väder och alla dessa fina människor som är så öppna med allting! Jag vet att jag kommer att komma tillbaka till Las Vegas. Jag älskar staden så mycket! Jag skulle inte vilja bo här, men att tillbringa kanske en vecka eller två här lite då och då. Sitter och dagdrömmer ibland om att ja i framtiden kommer att bo någonstans nära stranden i Kalifornien och kan resa till alla dessa underbara platser som det finns att se runtom!

I alla fall! Ska iväg och sova nu! Kollade precis klart på Oscar's Galan, över en timma efter min vanliga tid då jag går och sover, men men så går det, får ta igen sömnen under någon av mina lektioner imorgon, haha!

Här kommer några random bilder på mig och min värdfamiljs ena katt, Jack, och nej, det har ingen som helst sak med inlägget att göra:ShoppingSå idag var jag som sagt ledig från skolan. Glad Lea! Jag gillar inte skolan så mycket längre, haha. Så det känns bra att ha några lediga dagar. Kommer vara ledig nästa tisdag också eftersom det kommer vara proficiency testing (gissar på att det är som nationella provet) för alla som inte har blivit godkända än, och eftersom vi är utbytesstudenter och inte kan ta studenten här så behöver vi inte ta den!

Så jag vaknade runt sju av mig själv idag, så jag gjorde mig i ordning och städade mitt rum och liknande, sen så blev jag upplockad och vi åkte till "the Mall". Jag har inte shoppat på evigheter! Jag tror inte jag har shoppat på riktigt sen augusti! Så gissa om jag var glad!

Shoppingen i USA är nog det bästa som finns! Det finns så oerhört mycket fint att välja på! Så många nderbara affärer! Varför har vi inte dem i Sverige? Vart är Victorias Secret i Sverige? Vart är Forever 21? (Hollister och Abercrombie har jag hört öppnades sen jag kom hit! Wee!) Vart är Hot topic? Bath and body works? Ja, Tom. Wallmart och Target??? Varför har vi inte affärer som dem? Inte nog med det,men mycket är billigt! Jag kommer sörja alla fina affärer då jag åker, haha!

Fick också hem ett fint örhänge som jag beställde (smög med dem i ett paket med en skiva som en kompis beställde så det blev fri frakt). Jag är en glad tjej nu!

Mjehehe! Händer upp om du gillar Hollister påsen! ;)

Goof..

Tänkte beställa ett par rosa, men min syster äger redan de rosa så varför ska vi ha 2 par? Så det blev svart!I will show ms. T. my hall pass...

Hejsan alla glada! Har ni det bra? Själv har jag verkligen det upp och ner. Jag kan vara extremt deprimerad en dag nuförtiden och vara riktigt glad den andra. Nej förresten, det kan ändras från en timma till en annan också. Men allt detta beror på ifall jag gör saker eller inte. Jag kan verkligen inte sitta inomhus en hel dag. Det gör mig galen! Speciellt här då jag vet att det är så mycket annat som jag vill och kan göra. Vad hindrar mig? Transporteringen! Man är helt handikappad utan bil här! Men trots att min frihet inte är lika stor som hemma och inte kan göra saker lika ofta heller, men då jag gör saker så är det helt underbara aktiviteter!

Idag till exempel så åkte Christian, Flo, Solange, Elena, Mie och jag gocarts! Det var riktigt kul! Jag har inte åkt det på flera år! Jag var tyvärr inte lika bra som jag trodde att jag skulle vara. Åkte rakt in i en vägg ganska brutalt sista varvet och jag kom sist för det. Ajdå! Men men, efteråt så gick vi till Jack in a Box för att äta någonting. Efter det så tvingade jag över Yufei som inte gick kom med oss för att hon är för lat, till vårt hur och nu sitter jag här.

I fredag lagade jag återigen klassisk Lea-mat till min värdfamilj. Sztrapacska, återigen en ungersk rätt som är potatispasta med getost. Riktigt gott! Jag har faktiskt inte lagat någonting svenskt än. Men det beror på att jag växte inte upp med så mycket svensk mat så det som är riktigt "hemma" mat för mig är ungerskt.

Jag har måndag och tisdag ledigt från skolan. Glad Lea! Lite ledigt från massa muppiga lektioner och skrikande tränade! Plus så börjar track säsongen nästa vecka också vilket innebär att istället för träning fyra gånger i veckan kommer det att bli 6. Hejdå lång sömn på lördagar! Men om allt blir som planerat så åker jag och shoppar på tisdag! Yey!Mie och Flo ;)


Farligt attraktivt...!
Hihihi! Denna hittade jag i skoltidningen! Detta är roligt för att Ms. T är en skol vakt liknande som har som jobb att skrika på elever och ingen förstår riktigt varför. Hon är den som skickar alla till "the Deans office" om man missköter sig, har dresscode eller skriker på alla att skynda sig till sina klasser. Ingen gillar henne riktigt för hon tar sitt jobb aldeles för seriöst och beter alla elever som om vi var kriminella och använder sin lilla walke-talkie och är lite roande att se nätan men väldigt irriterande. En annan sak med henne är att hon är mörkhyad och är väldigt rasistisk mot alla vita och hon döljer inte det direkt. Hon gav mig dresscode en gång då jag inte ens hade dresscode och det bara för att jag är vit!

Hall pass är någonting man måste ha för att kunna gå på toa under lektionstid (väldigt stränga regler på skolan här). Om Du inte har det och de hittar dig gå omkring så skickar Ms. T dig till the Deans.

Så Kansle efter denna lilla förklaring så går det att förstå skämtet bakom denna klockrena teckning! ;)

Happy Valentine's Day (eller om man vill SAD - Single Awareness Day höh höh!)

Det börjar hända tillfällen nu efter 7 månader då jag blir lite irriterad på amerikaner och deras levnadsstandarder ibland. Men då kommer en högtid som alla hjärtans dag och påminner mig om vad det är som jag bara älskar med USA! Jag har inte riktigt tänkt så mycket på alla hjärtans dag under tidigare år. I år däremot så var det helt underbart!

Jag kom till skolan och då jag gick ut från första lektionen, kören, ser jag alla elever ute på podiet med massa ballonger och stora nallar och presentpåsar och liknande överallt! Det är som då någon fyller år och går runt med en stor bukett ballonger och massa saker i handen de knappt kan hålla, men nu nästan hela skolan! Det var extremt coolt att se och jag blev först och främst glad för att se hur engagerade folk faktiskt är för denna högtid! Sen blev jag lite nere eftersom jag kände mig väldigt mobbad att gå runt utan någonting i handen.

Det ändrades dock under min tredje lektion då en kompis, som jag vet gillar mig lite, gav mig en transformers alla hjärtans dag kort, haha! Det var lite gulligt och lite udda. Jag fick två godisar av honom senare också! Sen fick jag två hjärtformade chokladaskar från mina fina vänner och flera kort, massa random godisar från folk jag halvkänner och det roligaste var då vår engelska lärare gav oss donats under lektionen! Hah! Man behöver inte ens anstränga sig för att gå upp i vikt här! ;)

Sen var det track. Fötterna är fulla av blåsor och idag så började mina fötter att blöda på köpet. Det var ganska smärtsamt (ifall någon vill anteckna mina fötters hälsa), men esh! Snart har jag överlevt att springa i allt - förkylning, blödande fötter, hagel, 40 graders värme, CP-skor, muskelkramp, menskramp! Oh boy, jag har inga ursäkter jag kan komma på lägre för att missa en träning, bajs! Jag, Yufei och Imali är de enda som inte har missat en enda träning än, så vi är bra!

Men det bästa med track är efter träningarna då vi stretchar. Då alla tjejer sitter och pratar, ser på killarna då de tränar och så vidare. Det kommer ändras snart då säsongen börjar och träningarna kommer att gå runt en timma längre tyvärr, men jag hoppas vi fortfarande kommer att ha våra pratstunder!

Sen kommer man hem och loggar in på facebook och ser alla mina svenska vänner skriva massa negativt om hur alla hjärtans dag är överskattat och liknande! Det fick mig att bli lite ledsen... Jag vet inte, är det på grund av mörkret och kylan eller är det bara så alla är i Sverige? Varför kan inte vi ha en dag på året så alla påminner alla de älskar hur mycket de betyder för en? Då kommer ursäkten "men varför ha en dag att visa det för? Varför kan man inte visa det varje dag?" Eftersom om man skulle visa det varje dag skulle det inte bli speciellt! Det går ut  på att man ska göra någonting speciellt för dem!

Jag klev in i mitt rum och ser en liten söt present från min värdmamma också! En godisask och en Kalifornien tjocktröja!! :D Jag blev så glad!

Förlåt, men F er alla negativa jäklar där hemma! Jag planerar redan nu vad jag kommer göra nästa år för alla hjärtans dag för mina fina vänner!


Det handlar inte om att vara materiell, massa småsaker kan kan göra en stor skillnad! Jag älskar mina fina vänner och värdfamilj!
David, en vän till min värdfamilj, som är en flyg värd (det är väl så manliga flygvärdinnor kallas?) kom också idag då han var förbipasserande med sitt jobb så jag satt och kollade på Glee med honom och åt pumpamos (mums!) då de andra var ute på date! Livet leker bara ibland! :)

Detta var i dagens avsnitt. Tog inga bilder i kafeterian idag, men tänk er detta, utan sången då såklart och massa, massa stora gosedjur, stora presentpåsar, ballonger och blommor överallt! Jag älskar Glee så myket. Faktiskt mer nu då jag ser hur likt det är skolan här och att jag faktiskt är med i glee tekniskt sätt!
Easy, Breasy, Beautiful

Så ännu en vecka avklarad. Tiden passerar, fast man tänker inte riktigt på det. Det känns som att tiden står stilla ibland. Jag har insätt att jag inte är ett så stort fan av att springa. Jag får en liten ångestkänsla varje dag innan träningen. Saknar dansen oerhört mycket fortfarande, men jag tänker att detta kan ju vara en träning inför att komma i form till dansen igen. Plus så gillar jag att röra på mig! (På tal om dans, jag följer melodifestivalen på Svt play och jag blev glad då jag såg att ett av mina danslärare återigen var med och nu till och med sjöng! Såg ni pojkbands öppningsnummret? Han var den med frillan).

Vi har börjat med en fundraiser för att samla ihop pengar, eftersom sporter i skolan kostar. Jag måste sälja 18 Spartan plagg för att samla ihop vad jag är skyldig, men det känns lite omöjligt.

Jag gillar människorna i Track dock. Vi är inte så många än bland tjejerna så vi har redan kommit ganska nära. Alla är däremot ganska bra. Jag är inte så bra. Jag är inte snabb! Men man kan ju inte vara bra på allt! haha!

Nästa vecka är det alla hjärtans dag och som allting annat, det är större i USA, vilket jag älskar! Det skulle kanske vara lite roligare om man inte hade "forever alone" stämpeln, men man kan ju vara lite extra trevlig mot alla andra som man älskar! Cheerleadersen gjorde en matchmaker för någon vecka sedan till äran av denna dag och denna vecka kom resultaten. Det roliga var att av alla elever på hela skolan så kom Yufei, min närmaste vän här, nr. 1 på "ultimate friend" listan! Lite ironiskt. Det roligaste skulle varit ifall någon vars namn-inte-får-nämnas skulle hamnat på "most opposite". På parlistan så fanns det inte så många jag kände till. Den jag kände bäst var en kompis från tennisen som har bytt skola sen dess (inte Tyrell).

Jupp, annars så visste jag att januari, februari och förmodligen mars är inte särskilt intressanta månader. Det händer inte mycket alls. Saknar Sverige och Europa i allmänhet lite. Jag ser fram emot sommaren jättemycket, men samtidigt så är det fotfarande så mycket som jag vill hinna med innan jag lämnar. Det gör lite ont i hjärtat då jag tänker på att lämna Vegas. Jag är het kär i staden. Jag saknar det gröna och att röra mig fritt utan bil, men boulevarden är så underbar! Varje gång jag åker till skolan och ser den på distans blir jag så glad att faktiskt bo här! Att bo så nära min drömplats, Kalifornien är också otroligt! Ser verkligen fram emot att åka till Hollywood i slutet av April! ♥

Någonting annat som jag helt älskar med USA är shoppingen! Kommer sakna den så mycket!

 

Det var också länge sen jag länkade någon ny K-poplåt! Så här kommer en ny låt från en grupp jag inte har hört talas om innan, men jag gillar! Låten är bara beroendeframkallande! ♥

 


Mitt liv sen track

Sen jag började track så har jag inte hört av mig! Men jag lever. Så mycket kan jag säga, haha! Jag är ur form, ja! Men det var inte så illa som jag trodde att det skulle! Nu efter två veckors träning, 4 dagar i veckan i lite mindre än två timmar, jag märker redan skillnad på min kondition! Första veckan så kunde jag inte gå av träningsverk! Det var hemskt! Men efter tre daggars vilan (coach sa att vi skulle gå ut och springa under helgen, men det blev inte så), så var det som att mina ben klickade över till att vara vana vid att springa. Så mycket (runt 5 km om dagen).

Varje dag får jag dock en klump i magen medan jag sitter på mina lektioner. Klumpen av skräck inför träningen. Jag vet inte riktigt varför. Jag är omotiverad varje dag och är rädd att jag inte kommer göra bra ifrån mig. Men jag har varit bra och har gjort alla övningar och jag är aldrig sist (har hänt att jag varit sist några enstaka gånger, men jag tror alla nybörjare i gruppen har varit det någon gång).

Vi är inte alls många tjejer! Vi började som kanske 11 tjejer, men flera har hoppat av för att de tyckte det var för jobbigt. Samma sak för killarna! De var runt 70 killar första två veckorna. Idag var de kanske runt 30 killar.

Annars bortsett från track så har jag inte gjort så mycket. Denna helg var full av drama som jag fortfarande inte har haft tid att lösa. Två människor gå mig på nerverna. De är inte medvetna om att de gör saker som går folk på nerverna, men dessa två människor har sådana extremt irriterande personligheter så de får mig att må illa ibland! Men jag ska prata med dessa två om det.

Denna helg var det också två födelsedagsfester som jag var på. Båda var extremt roliga med massa god mat! Åt dock så mycket och onyttigt och oregelbundet att i morse då jag vaknade sa min mage "nej" och jag kunde bara äta äpple på hela dagen. Jag insåg att det inte gick så bra ihop med träningen dock!

Söndag eftermiddag tillbringade jag i TV soffan med värdfamiljen för att göra någonting extremt amerikanskt, nämligen kolla på The Super Bowl med läsk och pizza! Giants mötte The Patriots. Jag vet inte mycket om football kan jag säga, men man måste ju heja på något lag, så det blev The Patriots! Det roliga med Super Bowl är att ifall man inte är intresserad av football så kan man alltid se fram emot reklamerna, eftersom 30 sekunder kostar miljarders dollar (eftersom så pass många ser på denna stora match. Det sägs att lika många kollar på the super bowl som ser på VM finalen i fotboll!) så företagen lägger extra mycket pengar på att göra coola reklamer. Så de var skoj att kolla på och väldigt kul att se hur det enda du kunde se på Facebook för de tre, fyra timmarna var football!!

P.S: Jag har också fått min wave när jag ska åka hem! Jag har wave 5, vilekt är mellan 19-21 juni! Så senast den 21a så är jag hemma, aah! (kommer inte få den exakta dagen fören förmodligen veckorna innan det är dags att åka).

Några random bilder från helgen:


Cupcakes!! Nomnom! Fast ärligt talat så gillar jag nästan att se på alla söta cupcakes mer än att äta de!


Jag och söta Mie på Cheesecake Factory


Vår kära fina grupp (oblservera en som gömmer sig...)


Cheesecake Factory heter inte så utan anledning. Ord beskriver inte smaken! Himmel! ;)


Superbowl med Jack! ;)

Denna var nog den bästa och sötaste reklamen också! ;)

RSS 2.0