Homecoming Week

Så homecoming är en tradition som startade då för länge sedan college footballteam åkte iväg i veckor för att spela mot skolor i andra stater så de spelade inte hemma på ett tag och de gjorde en stor välkomnande för de för deras första hemmamatch då de kommer hem. Efter detta så gör de en bal för laget då de kommer hem. Denna tradition med att laget åker bort i veckor lever inte kvar längre, men det blev så populärt så det stannade kvar och spreds även till High School. Denna tradition varar en hel vecka då det finns olika teman att klä ut sig till olika saker varje dag. Varje skola har en egen tema för deras homecoming och bygger upp veckorna enligt det.

Våran skola hade temat Hollywood och såhär såg vår vecka ut:

Måndag: footlose day - Ta på dig cowboyhatt, cowboyskor och rutig skjorta
Tisdag: Grease day - Tjejer ska vara klädda till "pink ladies" och killar "T birds"
Onsdag: College day - Ta på dig en T-shirt eller collegetröja, med din favorit college.
Torsdag: Hairspray day - prickig klänning och knähöga strumpor.
Fredag: School Spirit Day - maroon and silver!!! (skolans färger)

Detta var väldigt skoj eftersom det var ganska många som faktiskt klädde ut sig! Jag gjorde mitt bästa men de flesta dagar så kunde jag inte, eftersom jag inte hade t.ex en femtiotals prickig klänning lite random i min garderob.

Andra sätt man kunde se att det var homecoming var att i matsalen så spelades musik, det var olika event som den s.k. "lipsinc" på på torsdagen vilket är att folk dansar och mimar till olika låtar.

Fredagen var nog största dagen. Skoldagen var kort eftersom vi hade en extra lång Assembly med olika shower och danser på fotbollsplanen (det var ganska varmt). Kören sjöng nationalsången och sen hade vi ganska bra platser att kolla på matchen från, hihi!

På fredagen så var det också den stora football matchen där de presenterade vilka som blev homecoming kung och drottning. Absolut inget kul eftersom jag visste innan vilka två som skulle vinna eftersom de är överlägset populärast, haha!

På fredagen så presenterade vi också våra fina float som olika klubbar kunde bygga. Vi jobbade efter skolan på måndagen och söndagen då jag var i Zion, men då kunde jag inte hjälpa de. Den blev ganska bra, bara att mitt under vår fina rundtur på floaten så ramlade ett av kartongerna på mitt huvud, haha!

Sen igår så var det dags för den omtalade dansen!!! I tisdags gick jag runt i den gigantiska "fashionshow mall" på strippen i jakt på en klänning! Jag var riktigt frustrerad, eftersom eller så såg jag ingen som jag gillade eller så var de alldeles för dyra! men sen, helt plötsligt så såg jag en som jag tänkte, men titta, denna funkar kanske! Och så tog jag på mig den och "tadaa"! Haha! jag köpte varken skor eller väska eftersom jag var smart nog att ta med mig mina högklackar från min bal i nian och jag tog ett av mina små väskor och gjorde den till en partyväska. Budget! :D

Lördagen så åkte jag till Yufei och Solanges hus vid tre och Mikiko kom dit också och vi gjorde oss i ordning. Balen började 7 och varade till 10, en ganska kort och tidig bal, men jag fick reda på att homecoming dance har blivit en event som mest är för vad man gör efter dansen. Man kommer till dansen tar några bilder och sen åker vidare med sina vänner. Med tanke på att vi bor i Las Vegas åkte de flesta ner till strippen, vissa förmodligen bara körde runt, vissa vet jag var på Madame Tussaudes vaxmuseum. Vissa gick hem till någon för att festa, vissa gick ut och åt. Jag åkte med mina fina utbytisvänner till ett casino utanför strippen för att disco bowla i våra klänningar och allt! :D

Sammanfattat så tycker jag att det var hur kul som helst! Jag älskar att man har sån "School Spirit" här! Såklart så är de många som inte alls har school spirit, men de som har det, har en massa och det är skoj!

Ser bara fram emot Prom vilket är den stora dansen! måste börja leta efter en date, hmm... Haha!


Jag med våran skyllt till floaten.


Fina körmänniksor innan vår float rullade ner för att visas upp ^^
(bilder på floaten kommer upp då folk har laddat upp de på fb, eftersom jagvar dålig på att ta bild på den)


Skolan


När det itne är för varmt (eller kallt) sitter många här ute och äter haha.


Spartan statyn!


Klänning!!! :D


Min biljett till dansen! :D


Getting ready!
Stephanie, Lorena, Yufei, Mikiko, Tyrell, jag och Solange :)


Cheyenne, Elena, Yufei, Lorena, Jag, Mikiko, Mie och Solange :)


Bowling!!


Oh yeah, de heta bowlingskorna. Vi körde inte i våra högklackade nej :PFina "utländska" gånget, haha!

Kommentarer
Postat av: Hanna S <333

åhh va fiiin du va lea! :D

2011-10-17 @ 23:07:59
Postat av: hanna igen..

bild nio uppifrån neråt profilbild nuuu!

2011-10-17 @ 23:14:03
Postat av: igen....

eller sista! :D

2011-10-17 @ 23:14:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0