LA baby!!!

Man hör ofta att "det är inte som på filmer". Än så länge så tycker jag inte att det uttrycket stämmer eftersom hur jag föreställde mig High School stämmer ganska bra med hur det faktiskt är. Då räknar vi inte med att skolan jag nu går på är väldigt "ghetto" om man vill kalla det så. Det är inte ett av de bästa skolorna som finns kanske. Men verkligheten stämde bra överens med mina förväntningar!

Ända tills det började närma sig Prom.

Allt börjar med att folk börjar stressa över vem de ska gå med. Kommer de att hitta en date eller inte. Det är inte alls alla som faktiskt har en date och man är inte helt mobbad om man inte har en date som på filmer.

Efter det kommer frustrationen över att hitta en klänning, men alla tjejer har vi varit där någon gång, att hitta den rätta klänningen. Fast denna gång hade man en kille som stod och pushade en till och med vilket gjorde det mindre lätt.

Efter det kommer där vi är nu; planeringen... Folk inte kommer överens, priser, tider. Det gör det inte mycket lättare då man inte kan transporteras utan bil. Jag är extremt frustrerad över det hela och vill nästan bara att den 5 maj bara ska vara över! Jag känner nästan att jag vill skippa det hela för att slippa att detta!

Enligt ryktena så är det inte ens självaste Prom som är det stora heller utan vad man gör innan och efter. Självaste Prom går ut på tydligen att alla "dansar" vilket är väldigt speciellt och inte alls hur man dansar i Europa... Alla utbytesstudenter vet vad jag menar. Att "Grinda". Underbara minnen från Homecoming. Ja, nej, det är inget jag är öppen för, tack!

Sen så fick jag reda på idag att min date kanske inte ens kan gå på prom eftersom någon släkting kommer och hälsar på, Vilket är sådär lagom kul att få reda på en vecka innan balen. Så nu kanske jag till och med kommer vara datelös! Om det nu är så att han inte kan gå så ska jag förmodligen gå med helt andra människor, om jag nu får plats i deras bil... Döda mig!

Jag hoppas att all denna frustration kommer löna sig och att jag kommer ha en bra dag den femte.

MEN!!! Jag kommer strunta i allt som har med Prom att göra för denna helg eftersom jag ska åka till Los Angeles imorgon aaahh!!! Jag längtar såå mycket! Det kommer bli så kul! Jag kommer kanske inte ens tillbaka! Jag ska flytta till Kalifornien för alltid!!! :D


Gick en sväng runt granskapet några dagar sedan. Detta är vad man promenerade till. Inte helt fel!! :)

Battle of the Sexes

Denna vecka är det åter igen en spirit week och denna gången så är det ungefär som en fight mellan killa och tjejer och vem som har mest "school spirit" och klär upp sig mest. Såhär ser schemat ut:

Måndag (idag): Beauty and the Geek. Man klär ut sig till en skönhet eller en geek. (Alla var geeks i stort sätt).
Tisdag: Spotlight Day. Klä dig i rött om du är upptagen, gult ifall "det är komplicerat" och grönt ifall du är singel... Vet fortfarande inte ifall jag ska klä upp mig för den dagen än, haha!
Onsdag: Hero vs. Shero. klä ut dig till en superhjälte typ.
Torsdag: G.I. Joe vs. G.I. Jane. Också lite av ett frågetäcken från min sida. ;)
Fredag: Pink vs. Blue. Tror inte detta behöver någon vidare förklaring. På fredag kommer det också vara en assebmley där killar som vill, klär ut sig till tjejer och visa versa och de kommer att dansa! Det kommer bli kul minsann!

Jag älskar alla dessa "spirit" veckor då man ska klä ut sig! Kanske inte på gymnasiet så har man kanske växt ur det lite, men på högstadiet skulle det varit kul om vi hade gjort någonting liknande! Jag älskar de i alla fall för jag har väl kanske inte riktigt växt upp än.

Också, Detta med en fight mellan könen skulle aldrig ske i Sverige och det är också en anledning varför jag älskar just denna vecka! Jag är faktiskt lite trött på allt tjat i Sverige om "jämstäldhet" och jag säger det som en tjej! Så på sätt som dessa så föredrar jag USA över Sverige.

I helgen så blir det LA!!! Jag läängtar så obeskrivligt mycket! De här senaste dagarna har det varit extremt varma i Las Vegas och det kommer vara lite kyligare i LA tydligen. Men Aahhh! Min drömplats jag har velat besöka som mest sen flera år tillbaka!

Helgen efter blir det Prom!! Jag ser hur alla andra utbytesstudenter runt om USA har redan haft deras Prom många av de! Jag blir bara lite avundsjuk för jag ser verkligen fram emot det! Samtidigt som jag är ganska nervös, för gruppen jag åker med har inte planerat så noggrant vad vi kommer att göra än. Det som vi vet är att vi förmodligen kommer att ha en limmo för 16 pers! Rolig fakta (om jag inte redan har nämnt det, för jag har kort minne): Limmo i Las Vegas är billigare än taxi! Bra att veta om man någon gång planerar att besöka Las Vegas.


Sam, Solange och jag. Jaa, mina äkta sidor kommer fram! Go natur!... ;)


Track är över.

Så idag var det sista officiella Track meetet för säsongen vilket känns väldigt konstigt eftersom det känns som att säsongen bara började! Jag överlevde en hel säsong! Trots att jag inte kunde tävla som alla andra så tror jag att jag var bland de få som var mest engagerad i laget. Jag gick på alla träningar i stort sätt (bortsett från påsklovet då), jag gjorde alla fundraisers och samlade in pengar och gjorde det i tid, gick på de flesta Track Meeten och jag sprang distans, vilket jag tror kräver pest psykiskt också för att klara av! Ush, jag trodde aldrig att jag skulle kunna springa så mycket som jag har gjort! Nu vill jag inte förlora min kondition som jag har jobbat så hårt på under dessa två återstående månaderna. Jag vill kunna åka hem och visa upp vad jag har lärt mig sen januari! Men jag vet inte hur bra jag är på att intala mig själv att faktiskt gå ut och springa här. Jag vet att jag kan göra det hemma... Okej, mycket ordbajs. Sammanfattat: Track är över och det är ganska sorgligt. Jag kommer sakna det! Trots att jag inte är största fanet av att springa, men jag älskar att vara i form!

Bortsett från det så har jag varit ganska nere den senaste dagen! Jag vet inte varför, och det är extremt töntigt av mig. Jag har insätt att jag har blivit så mycket mer osocial än vad jag var innan, jag är dryg mot vissa och bara allmänt trycker ner mig själv! Jag blir irriterad på minsta lilla sak som en bortskämd unge. Det är som att jag är tillbaka till mitt mellanstadie jag ibland! Den osäkra, osociala jag! Jag undrar om det beror på att året lider mot sitt slut och jag försöker att isolera mig från folk så jag inte blir sårad då jag åker? Fast det vill jag inte göra heller! Folk brukar väl säga vid det här laget att det är blandade känslor, men jag ser faktiskt fram emot att åka hem! Jag ser fram emot att se alla där hemma igen! Ja, det är massa saker jag vet att jag kommer sakna. Jag kommer sakna vissa människor osv. Det är inte bara jag heller. Då man pratar med de andra utbytesstudenterna så inser man att det kanske är normalt att känna så. Det är därför man kommer utbytesstudenterna närmast. Man kan dela känslor. Man kan vara nära vän med amerikaner, men de förstår inte exakt hur det är.

Samtidigt är jag glad också. Herre min skapare, nästa helg åker jag till Los Angeles!!! Staden som jag alltid har velat besöka! Anledningen jag ens sökte till att bli utbytesstudent (ja, allra första anledningen sorgligt nog var det)! Nu så kommer jag kunna se det med mina egna ögon!!!

Så ni ser, jag är väldigt bipolär med mina känslor. Oh boy, undrar om jag kommer ha blivit väldigt annorlunda då jag kommer hem. Vi får se!

I alla fall, här har ni några bilder:

Jag och Yufei efter Track Meetet idag. Alla seniors fick blommor. Finns en gruppbild med alla oss, men någon annan har den. Får se om jag får tag på den! ;)

 

 

Jag och Emma förra tisdagen!! :D Hihi åh vad kul det var att se henne igen! Det var väldigt konstigt att prata svenska igen faktiskt också bortsätt från skype (för ja, det är inte samma sak av någon inderlig anledning).

 

Mina skor till Prom! Jisses, jag är kär i dem! Jag gillar mina skor mer än självaste klänningen, haha!

 

Älskar denna stad! Eller jag älskar denna delen av staden såå mycket! Synd att man inte kan tillbringa mer tid här. :)

 

 
Comeback stage!

Nejmen hej! Sen så var det någonting som heter Leas blogg som kanske man bör uppdatera lite då och då! Tjo, så påsklovet flög förbi och en skolvecka har hunnit passera sen sist. Bröllopet gick bra, det var extremt gulligt! Min värdfamiljs familj var också snälla och väldigt flummiga! Vädret var väldigt bra den veckan också och lovet avslutades med ett vattenkrig med några utbytesstudenter.

Skolveckan gick som vanligt bortsätt från att fina Emma var i Las Vegas med hennes familj som kom och hälsade på henne och de åker runt här på västkusten och hade vägarna förbi Las Vegas. Några har det bra de, hihi! Emma kom jag väldigt nära under Camp i början av året och vi har hållit kontakten sen dess, så det var extremt kul att se henne igen! Jag hoppas jag kommer kunna träffa både henne och Frida någon gång under sommaren!

Sen så var jag ganska lat med springningen under lovet som jag nämnde vilket jag tror gav lite resultat. Jag klarade av distansspringningen ganska bra, men då vi gick in på att sprinta så var jag inte så bra. Mina ben kändes så mycket tyngre än vanligt. Men jag hoppas jag kommer snabbt i form igen. Sen så är det bara några veckor kvar av säsongen! Jag ska försöka hålla mig i form efter det också!

Igår var det körfestival igen, fast med andra kören, för jag är med i två olika körer. Det gick bra. Det gick bättre än förra festivalen. Herre min skapare, folk i kören är helt galna... Ska inte riktigt gå in på detalj för liksom "what happens in Vegas.." Nej, men seriöst.. vem sa att amerikaner är konservativa egentligen? Fjuff, skulle kanske inte riktigt klara av mer än ett år med vissa, haha! fast jag älskar de ändå! De är underbara!

Färglad Hårfärg

Jag ska nu innan balen och Kalifornienresan förmodligen gå till en frisör och fixa utväxten. Jag har trots allt inte satt min fot i en frisör salong på exakt ett år, eftersom det var runt påsk jag klippte mig sist! Jag har alltid sök förändring vad det gäller min frisyr. Det är så lätt man tröttnar på sin naturliga hårfärg och frisyr, speciellt i och med att man kan förändra det så lätt! Jag har alltid velat bli blondare och inte för att det är normen i Sverige, att jag vill "försvenska" mig själv. Nej, det är nog mest det ljusa, solblekta som jag gillar med det. Det är det jag kommer att göra även nu.

Men sen ett tag tillbaka, kanske med inflytande med en underlig trend i den amerikanska skolan där tjejer färgar underhåret eller luggen olika intressanta färger som röd, blå, grön osv., jag nu börjat fascineras och även funderat på att färga håret till en färg av de onaturliga. kanske inte någonting jättestark, utan mer ljust. Lite sagolikt (?) intryck av det. Jag vet inte om jag har modet för det, eftersom vad händer om det går fel? Men jag tror att någon gång då jag är hemma i Sverige kommer jag ta till mig modet att färga håret ljus, ljus rosa! Detta är inte ett aprilskämt heller, för första april har redan passerat, jag är ganska seriös med att jag överväger att göra det!

Jag menar, kolla bara på dessa bilder! De flesta av dessa skulle jag inte våga göra, men det ser så coolt ut och jag beundrar de som gjorde dessa frisyrer!


Men det jag överväger att göra är ungefär detta! Jag menar, kolla bara! Så Snyggt!

Spring break!

Nu är det äntligen spring break! Äntligen har jag tid att slappna av lite och sova ut. Track träning denna vecka också, men jag är extremt lat och omotiverad så jag kommer inte att gå, i alla fall inte första halvan av veckan på grund av bröllopet.

Min värdfamiljs släkt är i stan, så jag har för första gången träffat min värdpappas familj. Huset är väldigt trångt under dagarna. Jag ska på två födelsedagsfester under veckan också och förmodligen tillbringa någon dag nere på strippen för det var riktigt länge sen jag var där!

Det kanske låter som att jag har fullt upp, men i och med att ha så mycket att göra under skoltid så blir jag väldigt lätt rastlös! Det är inte så bra! Men jag tror att efter lovet så kommer tiden bara att flyga iväg tills den 19e juni!

I förrgår så skaffade jag även en klänning till Prom! Den är blå, väldigt balig och längden är till golvet! Har aldrig haft en sån klänning på mig innan men det kommer väl bli bra! Det var nästan så att jag köpte den för att jag var stressad eftersom jag kände att jag hade press på mig att jag måste skaffa en klänning nu! Men Jag gillar klänningen och mina vänner jag var och köpte den med sa att den var bra! Jag älskar färgen väldigt mycket! Det var också bland de billigare balklänningarna vilket är bra för min plånbok!! Vissa är helt galna med hur mycket de spenderar på deras klänning och i allmänhet på prom! Plus så är jag glad att ha klänningsstressningen över! Ush, ush! Trots att jag älskar att kolla på fina klänningar, det är extremt stressigt! Nu har jag i alla fall det roliga kvar - detaljer, accessoarer osv! :P

Bland allt detta så kan jag inte låta bli att tänka på hemresan dagligen! Hur bra jag än har det så kan jag inte låta bli att se fram emot det lite. För det är ju "borta bra, men hemma bäst" trots allt. Ser fram emot att kunna vara fri och transporteras via vår underbara älskade SL *host* haha! Kunna sitta och fika med vänner på stan, bara gå runt på stan, se en ordentlig regn igen, Kärrtorp, att hata skolan för att jag faktiskt behöver anstränga mig för att lära mig saker och framför allt att träffa alla mina underbara vänner och familj igen inte bara igenom skype som känns alldeles för opersonligt efter ett tag.

Jag har föreställt mig flygresan så många gånger! Lämnar Las Vegas och kommer gråta och sörja, åker från New Jersey kommer jag att gråta för det är då jag kommer säga hejdå till massa underbara utbytesstudentvänner! Kommer fram till Stockholm Arlanda och det kommer kännas så konstigt och underbart att se min fina familj igen! Det roliga är att  min syster kommer att åka till Rom samma dag så jag kommer hem, har några timmar med min syster och sen så åker hon igen.

Men det är fortfarande 2 och en halv månad dit. Jag tror att de kommande fyra månaderna kommer att bli väldigt intressanta! Jag ser verkligen fram emot dem!
Det var "spririt week" i skolan igen förra vecka. Måndag så var det "twin day" och man såg väldigt många klä sig matchande. Här är jag och några vänner. Det var också "pajamapants day" på onsdagen, men kunde inte ta roliga bidler då tyvärr. men det var skoj. Man gick runt och varannan människa gick runt med fula pyjamasbyxor, inklusive mig, haha!


Vääldigt amerikanskt och onyttigt! Hur många har hört talas om "root beer"? Det är en läskedryck som cola (nej, det är inte öl, lol). Många utbytesstudenter gillar inte det. Även jag var bland de i början, men nu så har jag börjat älska det! Denna drink drack jag i fredags. Det är root beer - med vaniljglass. Åsikt - Väldigt sött och släcker inte direkt törsten! Men lider man av exempelvis undervikt så är detta någonting jag kan rekomendera mina vänner! Väldigt bra botemedel! :P


Voila! Min balklänning!! :D Vad tycker ni? Väldigt baligt va? Hur mycket folk än mobbar mig för min längd och att jag är kort så älskar jag det ibland. Någonting annat som jag älskar är amerikanska storleksmåttet! Att ha storlek 0 eller 1 i klänningsstorlek får mig att känna mig smaaal! :P

RSS 2.0