Tennis!! :)

Veckan har gått fort som vanligt. Börjar få lite fler läxor, tennis säsongen är över, hur sorgligt som helst! Men jag tränar som vanligt varje dag eftersom coach tränar vissa i laget fortfarande som ska till regionals, men av en låång historia om att jag bor för långt bort från skolan så kan jag inte tävla i någon av skolans sporter.

I alla fall. Tennis var awesone, och jag tror att jag kommer att gå med i Track and Field i januari som är en längre säsong - ända till maj. Har hört att tränarna är riktigt hårda och inte riktigt bryr sig om att man skadar sig. Jag antar att det är just vad som behövs för en liten sportnörd som mig som alltid börjar jobba under våren,men tröttnar efter några veckor.

Homecoming veckan närmar sig. Varje dag så ser man blommor här och där, stora skyltar och annat gulligt. Naw-faktorn är hög! Själv tror jag att jag kommer gå med vänner. Tydligen så är homecoming mycket roligare med vänner och Prom är den stora balen med Date och allting. Sen är det en tredje dans under januari där det är meningen att tjejer ska fråga killar och så ska man klä ut sig roligt som par!

 

 

 

Hade lite extra kul med den gula skolbussen. ;)

 

Sista tennismatchen ååh :( älskar våra banor, med bergen i bakgrunden!!


Blöö!!!

Lea har haft en "crapy day". Hon har inte bara haft lite humörsvängningar under dagen av olika anledningar i skolan, men hon blev också sjuk igår, men trodde att det skulle bli bättre idag, men ack! I skolan så blev det bara värre. Hon är inte säker på om hon kan gå till skolan imorn, men det är en viktig dag så hon vill inte missa det. Hon vill inte missa någon dag eftersom det är alldeles för skoj! Det var också en lite sämre dag med tanke på att det var hennes sista tennisträning för säsongen!! Varför var denna säsong så kort??

Dock slutade hennes dag bra med yoghurtland med Lorena, Yufei och Jonas, så allt blev bra trotts allt!

[miljöbeskrivning - Lea sitter på heltäckningsmattan utanför hennes rum med mjukiskläder och "gör matte", dränkt i näsdukar med en klassisk näsdukslåda, som i filmerna, bredvid sig, som snart kommer vara lite tom].

Jaja, och hon har inte någona aning om varför hon helt random skriver i tredje person heller...

;)

Fina Sofia <3

Fina Sofia! Fick ett brev igår från Sverige från finaste Sofia men ett brev och ett litet present. Jag blev så glad! Det gjorde verkligen min dag!

Idag så satt vi ock skypeade i runt en timma! Det var awsome!! Vi måste skypea oftare från och med nu!!! ^^

Tack finaste Sofia!!! :) <3

Armbandet jag fick av Sofia ennan jag åkte och armbandet jag fick igår. :)


Veckan i prylar

Här är några prylar som förklarar min vecka:

Mina fina presenter: perfym och annat godluktande prylar från fina Lorena, gossekanin, en topp och en sjal som jag fick i posten från min fina familj hemma i Sverige och ungern, en m&mkudde och massa godisar och andraflummprylar från Yufei, sandaler från Katie, min IEC och massa ballonger och kort. <3

 

Denna var uppe på väggen i gympasalen och nu ar den uppe på min vägg i mitt rum. ^^


Tack alla fina männiksor!!! :D <3

Veckan sammanfattat

Denna vecka har varit helt underbar!!! Bästa veckan hittills helt klart! Samtidigt så har jag inte haft tid att andas ett dugg!! Jag har kommit hem från skolan, ibland hann jag inte ens göra mina läxor innan jag totalt kollapsade av trötthet!

Det började med min födelsedag på tisdagen som var helt underbar! Sen så resten av veckan så har jag bara kommit in i livet mer och mer. Skaffat närmare vänner och jag känner att jag kommer in i livet i skolan mer och mer för varje dag som går!

Dock fans det en jobbig stund på torsdagen... jag gjorde audition, för en ganska lätt sag och tom. en sak som hade med dans att göra... jag tror jag 1. hade lite för stort självförtroende och 2. så freakade jag ut att det var en audition, men jag kom inte in... så jag blev riktigt besviken på mig själv då, och dum som jag är så bröt jag ihop lite... men allt blev så mycket bättre dagen efter.

Bästa på veckan var nog fredagens assembly, som var en sportsassembly (dvs typ som en parad liknande för skolan) Men kören så sjunger vi alltid nationalsången i början av assemblyn, men nu så var jag med som en del av tennislaget. Det var så underbart! Vi gick ut en och en och de sa våra namn (Lea Pete blev det. Fortfarande bättre än svenska petér varianten) sen så hade de våra namn på väggen på en tennisboll och sen så skulle vi köra en tävling mellan alla sportslag då vi skulle göra en dans om vilket lag som gjorde det bäst och vi vann!! Så vi kommer få gratis energidrinkar resten av säsongen, wohoo! :P

På lördagen så hade vi en biltvätt med kören för att samla in pengar för resor och annat skoj. Det var exakt som i filmer! Så flummigt! Man undvek inte att inte gå hem helt dyngsur i slutet av dagen och jag slutade med en liten bränna också.

Hemma har jag alltid varit den tysta och nästan den som inte syntes så mycket oftast. Här så är jag inte det längre (för det mesta....) och jag älskar det! Jag har alltid velat få bort den där tysta och nästan lite blyga delen av mig! Här är jag tydligen den energiska och jag älskar att få uppmärksamhet (då menar jag inte den irriterande, besatt av uppmärksamhet sättet)! Oftast är det inte ens uppmärksamhet att jag är utbytesstudent. Det är oftast bara intressant för de i någon dag, nej, oftast är det random folk som säger att de såg mig uppträda eller liknande med kören, eller att de såg mig spela tennis.

Denna vecka började folk redan fråga mig om jag planerar att komma och hälsa på någon gång då jag har åkt hem och om då jag åker hem och så vidare, och ju mer folk frågar, desto mer inser jag hur lite jag faktiskt vill hem! Ja, jag saknar er fina människor mycket, men liksom det är allt! Jag mår så himla bra hör jutt nu att åka hem för evigt och lämna detta här för alltid känns fruktansvärt! Att High School faktiskt måste ta slut känns hemskt!! Ush! Jag borde inte tänka så eftersom det bara har gått 4 veckor. Men dessa 4 veckor har gått så fort! Jag vill inte ens tänka på hur fort resten kommer att gå! :(

Jag var på en bortamatch på fredagen. Palo, skolan som hade deras Homecoming game den dagen. Deras tema var "arount the world" eller världens kontinenter eller liknande. Det var jättekul!!

Asien bilen


Afrika


Europa. Svenska flaggan finns där också nånstans om ni kan se! Fastnade inte så bra på bild.


Biltvätt!!


Kolla bilen!!! Typ största bilen jag har  sätt!! Det är så gott som en monstertruck! hjulet var typ halva min längd! Största lol-et var att det var en kille i min ålder som körde den... :P


:)


Underbara födelsedag!

Igår (den 20:e) så var det min födelsedag. Innan detta äår började så tänkte jag: Vad synd att min födelsedag är så tidigt på året eftersom då kommer jag inte känna så många och då blir det lite ensamt. Jag hade såå fel!!!

Jag kan inte förstå hur underbart snälla folk som jag bara har kännt i ca. en månad kan vara! Jag fick nästan lite dåligt samvete! Jag är omringad av världens snällaste människor just nu!

Okej, vi börjar med att lejon kungen var min födelsedagspresent från min värdfamilj och jag hade verklgien inte föreställt mig att jag skulle få en sån cool present av de!! Det var helt underbart snällt!

Sen väl på min födelsedag så kommer jag fram till skolan 5:50 på morgonen och då väntar en av mina kompisar, Tyrell på mig med Brownies som han sa att han vaknade 3 på morgonen för att baka till mig!!!

Efter min chamber choir (första lektion) så väntar Yufei med en "happy birthday" ballong utanför klassrummet som jag sedan går runt med hela dagen vilket gör att alla vet att det är min födelsedag och 4 av 7 klasser sjunger för mig, hihi! (det här med ballonger är ganska populärt, man ser nästan varje dag någon gå runt med ballonger).

Efter skolan så tar Cheyenne från min tennis tag i mig och drar runt mig över hela skolbyggnaden och jag förstår ifs. allt vad som händer för jag råkade liksom se(hehe): efter ett tag då vi har hittat Davonte, som också fyllde år och också går på tennis och så drar de oss in till coaches klassrumm där de väntar på oss med massa ballonger och cupcakes och presenter och allt!!! Jag blev såå så så rörd!!! Kan inte förstå hur underbara människor kan vara!!! Speciellt stor tack till Youfei och Lorena som bakade cupcakesen och gav mig presenterna! ^^ <3

Idag så tillbringade jag hela min eftermidda med att göra "europeiska pannkakor" som jag har valt att kalla de, för att ta in till skolan imorn som tack till alla fina männiksor!!! :)


Fina Lorena :) <3


hihi jag och Cheyenne!! ^^ <3


Fina männiksor :)


Hihihi! Davonte!;)


Pink ones!!! :D <3


Cupcakeeess!! :D <3

Jag kan inte beskriva hur glad jag var/är efter det här!!! :D

Walk In The Park

Allt är så välvårdat, omhändetaget och fint! Gräset är perfekt klippt, fina blommor, en löpbana, lekpark, piknikplatser, lugn. Det enda som är lite synd att man hör bilar åka förbi. Inte den där helt tysta. Och det är inte en naturkig park direk, fast vad förväntar man sig i ett öken?

Jag älskar att bo i Las Vegas! Det är nästan alltid soligt och varmt! Varför klagar de som bor här? Varför gillar alltid folk att klaga på det de har och vilja ha det de inte har? Jag är likadan i för sig. Jag gillar inte snö så mycket alltid. Fast det kan vara myskogt ibland. Men hur kan man hata solsken och värme?


Jag  igår innan Lejon Kungen framför en fontän inne på Mandalay Bay.

Nu lite LOL-varning för vissa haha:

Underbara affär! trots att den är stängd då det står att den ska vara öppen, haha! ;)

 

Dagens roliga fakta: Visste ni att LOL räknas som ett ord inom engelskan nu? Den finns i den stora engelska ordboken "webster's Dictionary".


The Lion King

Ta låtarna och storyn från disneyfilmen, blanda det med lite Afrikansk kultur, några som är extremt bra på att sjunga, var lite kreativ och kom på hur man kan få människor att kunna klä ut sig till djur så det ser ganska trovärdigt ut och då får du den coolaste showen någonsin!

Det var verkligen mäktigt! Helt plötsligt så dyker bara en elefant upp lite random i publiken, och fåglar flyger omkring och det är ändå fortfarande människor som gör allt!

Det var verkligen den bästa födelsedagspresenten jag någonsin kunde drömt om! Tack så mycket finaste finaste värdfamilj!


2 månader

Idag är det exakt två månader sedan jag lämnade Sverigelandet. Nu är jag förväntad att skriva "woow, tiden går så himla fort och blabla!" Men nej! Tiden har inte gått fort! När jag tänker tillbaka på då jag stod på flygplatsen o sa hejdå och ens camp så känns det som för evigt sen! Men detta är inget negativt, eftersom jag har haft det så himla underbart! Anledningen till att det känns osm att det var så länge sen är nog för att det har verkligen hent så mycket under denna tid! Allt är helt annorlunda! Dock så går skolan himlans fort! Snart har jag gått i skolan i en månad och det känns som att jag bara har varit där en dag eftersom alla dagar är exakt likadana!

Skolan är helt underbar! Så mycket som jag saknar i Svenska skolor. Just nu är stora temat homecoming. Idag så fanns det flera killar som frågade tjejer på ubergulliga sätt som men ballonger och stora skyltar där alla kan se det, massa "aaw"s och avundsjuka Leor, haha! Homecoming är ganska snart, det är den 15 oktober hoppashoppas någon frågar mig! Om inte så går jag ändå, det är fortfarande Prom som är stora balen.

Jippeyy!!!! så nu till min stora "wihoo" moment!!! Så min fördelsedag är på tisdag och min underbara värdfamilj gav mig i present att vi ska gå och se lejon kungen som show i ett av casinona! Det är en mycket mycket känd show och tydligen jättejättebra och Las vegas är känd för sina shower och detta är typ "the" show på strippen just nu OCH JAG SKA SE DEN IMORGON!!! :D Så glad!!! Bästa presenten jag någonsin kunde drömt om!!


Europeiska stereotyper

Jag älskar att höra fördommar om Europeer. Jag vet inte hur jag inte har hört om de innan! Jag har änsålänge hört om tre olika fördommar:

  1. Snobbiga och otrevliga
  2. Kvinnor rakar inte armhålorna o benen (Hahaha! Min absoluta favorit!!!)
  3. Vi duschar inte!
Jag vet inte riktigt... Så taskig som jag är så tycker jag att fördommarna om amerikaner som vi har är ganska sanna, eller det finns människor som uppfyller dessa fördommar här, men jag vet inte, de som bor på ett ställe kanske inte ser det som turister ser, haha!

Jag anmälde mig lite random till teaterklubben idag. Det var ganska oplanerat. Jag blev nominerad för att ta hand om klubbens pengar också lite ännu mer random! Jag fick hålla ett tal om varför de borde välja mig. Det var också random eftersom jag var lite oförberätt, men man ska ju vara öppen så jag körde bara på med ett improviserat tal eller nått. Jag får reda på imorgon om jag blir vald eller ej.

I'm back!

Long time no see, jag vet. Har inte bloggat på en vecka. Dåligt!

I alla fall, skolan flyter på! Det är så himla skoj, fast det är lite svårt med det här med att hitta vänner. Jag har fortfarande inte kommit till den nivån då jag kan riktigt säga att jag har riktiga amerikanska vänner. Men jag vet att det kommer med tiden! Man kan inte skaffa vänner på två veckor. Speciellt då man knappt syns i ett hav av tusentals elever.

Men kören är bara helt underbar. Vi sjunger i stort sätt bara religiösa låtar och på latin vissa, men det är ändå så kul! Tennisen älskar jag också! Tycker det är lite synd att säsongen bara är kort för jag känner att jag skulle kunna komma laget närmare om man hade längre tid. Nästa vecka ska jag börja bli aktiv i skolpjäsen också och så vidare. Jag vill vara aktiv i så mycket som möjlig inom skolan så jag kan träffa så många som möjligt.

Jag tillbringar så mycket tid i skolan! Jag är i skolan minst i 10 timmar om dagen. Då tennisen har match är jag där ca. 12 timmar. I torsdags så var jag i skolan tills 11 på kvällen pga. footballmatchen. Det var en cool match. De visade den på TV, fast vår skola förlorade tyvärr. Jag var lite död i skolan på fredagen, haha!

Igår så var jag på ett EF möte. Välkomstmötet som man måste gå på. Det var ganska långtråkigt, hihi, eftersom man visste så mycket redan. Det roliga var såklart att träffa alla utbytisar och att prata om alla aktiviteter som är planerade under året.

Sen kom jag hem och min värdfamilj och jag satt och drev med alla töntiga EF regler. Exempel: Spola toalettpappret i toaletten. (Ja, vissa länder gör så, men det var riktigt kul ändå).

Idag så satt jag ända tills nu (2 på eftermiddagen) och skypeade med folk. Det var så himla underbart! Jag får inte hemlängtan alls av det eftersom när jag ser de så känns det inte som att jag faktiskt är andra sidan klotet! Jag försöker att inte skypea så ofta, och jag tycker att jag är ganska bra med det. Jag pratar bara max en gång i veckan med hemmet.

Kram till er alla underbara!! <3

Ska försöka skriva lite under veckan om hur det är och om jag lever. Ska bättra mig. ;)

Labor day

Denna helg har var mycket avkopplande. Efter en rörig, men rolig första vecka  känns det skönt att bara sitta och ta det lugnt ett tag. I lördags så var vi i stan och kollade på Freemontstreet. Där startades tydligen Las Vegas. Härre jisses! Där såg jag för första gången en liten bild av vad Las Vegas faktiskt är känd för. Massa folk som var utklädda till roliga figurer, streetart och annat flummigt. Det som var kvällens stora "euw" var nog den gammla tanten med en mycket underlig outfit jag inte gärna vill gå in i detalj på. Låt oss säga att outfiten är inte så passande för någon i vilken ålder som helst, haha! Ja, Las Vegas har massa underliga saker att bjuda på... Haha! Men det är bara det som jag älskar med staden! Det finns verkligen ALLT! Vissa saker.. jaa... men jag fick reda på idag att de har både en ungersk affär och en ungersk restaurang och en svensk restaurand/affär här!! Jag menar, inte ens Sverige har en ungersk restaurang!! Så ja, staden har allt!

Idag så har jag varit hemma, eftersom det är Labor Day, vilket är en vilodag för alla hårt arbetande amerikaner.

Så nu sitter jag och kollar på några koreanska serier, och käkar "swedish fish" medans min värdpappa kollar på football. Jag börjar förstå lite hur spelet går till!! Fast på skolans fortbollsmatcher så sitter man ändå och bara snackar eller käkar pizza eller vad folk nu gör, hihi.

Freemont Street

Jag och två härliga pirater! :P

Swedish Fish!! :D


Första veckan avklarad.

Hur ska man beskriva första veckan! Samtidigt som det har varit mycket skoj så har det funnist jobbiga stunder. Men det har varit så härligt! När man tänker tillbaka. Min uppdatering suger eftersom jag inte har tid. Jag kommer hem runt halv 5 efter tennisen, duschar, gör eventuella läxor, äter middag, kollar på nått avsnitt av nån serie med min värdfamilj och sen sover som en stock! Älskar kören! Det är som Glee! Det är nog mina favoritlektioner!

Igår var jag också på min första fotbollsmatch! Det var skolans första hemmamatch och vi vann! Det var verkligen såå härligt! Stämningen, cheerleadersen, orkestern, maskoten, spelarna! Det som är härligast är att High Schoolfotboll är en stor grej och inte bara bland elever! Utan även föräldrar, gamla studenter, yngre barn som inte går på High School än. Många kommer till matcherna! De filmar matchen och sänder de på TV också tydligen! (Eller de kommer att sända nästa match som är en större match. Inte denna som var igår).

Jag, Jenni och Leah (gillar namnet hihi!) från kören med skolans maskot! ;)


RSS 2.0